A SURLYN™ ionomerek családját úgy állítják elő, hogy részlegesen semlegesítik a savas copolimert egy fémsóval. Más szavakkal a NUCREL™ a kiinduló alapanyaga a SURLYN™ inomerek gyártásának.
Általános információk
Ezeknek a fém kationoknak a jelenléte a SURLYN™ ionomereknek olyan speciális tulajdonságokat biztosítanak, mint
- Kiemelkedő merevség, átlátszóság és fényesség
- Kiváló olaj-, zsír- és vegyszerállóság
- Alacsony hegesztési hőmérséklet
- Széles hegesztési hőmérséklet tartomány
- Kiemelkedő hőformázhatóság
- Kiváló hegedés szennyezett felületen is
- Kiemelt tapadási képesség alufóliához
- Hús/protein tapadás
- Nagy zsugorodás
- Nagy átlyukasztási ellenállás és karcállóság
A SURLYN™ ionomereket széles körben alkalmaznak élelmiszeripari és nem élelmiszeripari alkalmázásoknál
- Automata csomagolások
- Müzlis tasakok
- Orvosi hálók
- Hús csomagolás
- Vákuum csomagolások (VSP)
- Légzáró zsugor zacskók (BSB)
- Kiskereskedelmi zsugor és stretch csomagolások
Továbbá a SURLYN™ ionomereket az alábbi módszerekkel lehet feldolgozni:
- Fújt és öntött fóliák
- Extrúziós bevonatolás
- Laminálás
A leggyakrabban használt SURLYN™ típusok:
- SURLYN™ 1601 és 1652 hegedő rétegként biztosítja a húshoz tapadást, jó hegesztési tulajdonságok a szennyezett felületeken, javítja a formázhatóságot és a visszazsugorodást, olyan alkamazásoknál, mint HFFS, VSP, BSB, hús és sajt csomagolás és müzlis tasakok.
- SURLYN™ 1652 és/vagy 1605 mint hegedő réteg, közvetlen tapadást biztosít az alufólián, olaj- zsír- és alkohol záró, csakúgy mint a jó karc- és dörzsállóság zacskók, ropik és levesek, rágcsálnivalók, instant kávék, chipszek és gyógyszerek csomagolásánál.
- SURLYN™ 1705 és/vagy 1857 típusok a tapadáshoz és hegesztéshez üveg és kerámia felületen, elsősorban a joghurt és desszert csomagolásoknál.